Publică o carte

Editura WID-Buchiseala.ro vine în sprijinul tinerilor scriitori din România care doresc să publice o carte în format electronic. Noi oferim suportul logistic şi strategia de promovare. 

RECOMANDĂRI

Ai un grup de prieteni? Ai cine să te recomande? Cunoşti bine limba română? Fugi de descrieri? Îţi place acţiunea? Dacă răspunsul este da, poţi să aspiri la un statut de scriitor. Înainte de a te apuca să ne transmiţi vreun manuscris să şti că nu există o formulă magică a scrierilor de succes. Contururile proeminente îţi dau direcţia acţiunii. Particularizează şi crează scene neimaginate încă. Poziţionează în timp povestea. Ai grijă să stabileşti de la început cine este naratorul. Încearcă să construieşti personaje memorabile. Nu prea multe, pentru că îngreunezi cititul. Vezi să nu le pierdeţi pe drum.  Tehnicile de bază ale scrierii unui roman sunt simple:
1. Ideea de bază. Originală şi şocantă.
2. Întrebări
3. Conflictul.
4. Tema de bază.
5. Complotul.
6. Construcţia personajelor.
8. Schiţa acţiunii. Unde, cum, ce, de ce, când?
7. Cercetarea.
8. Ritmul.
9. Scrierea sinopsisului.
10. Depunerea manuscrisului.

ZECE REGULI DE AUR ALE SCRIERII UNEI FICŢIUNI

 

CURENTUL INDIE

Pentru prima oară în istoria modernă a cărţii, Amazon.com a raportat vânzări pe Kindle a operelor autoredactate de autorii anonimi, acel selfpublishing cunoscut, ce depăşesc cu 117% totalul volumelor comercializate pe suport clasic. 

În explozia de suporturi de comunicare, nici nu se putea altfel. Cine are un grup de prieteni, are deja şanse să devină cunoscut. Povestea trebuie împărtăşită, şeruită cum se zice acum.

Grupul „Big Five”, compus din cele mai mari edituri ale lumii, au început să-şi racoleze autori din curentul indie.

Indie nu e o insulă în pustiu. Nu e destul doar să ai o poveste. Ea trebuie împărtăşită. Nu există cărţi bune fără un public. Publicul ţi-l selectezi, nu vine nimeni din cer să te împingă din spate.

A fi un scriitor de modă nouă nu e simplu. Trebuie să ştii să comunici pe internet, să faci diferenţa dintre online şi offline, să ai bloggeri care să te recomande. 

O carte pusă în bibliotecă nu e condiţia suficientă reuşitei profesionale. Cine nu ar dori să trăiască din scris. Dar pentru asta trebuie să ai un public fidel.

 

TRIMITEREA MANUSCRISULUI

Manuscrisul se poate trimite pe email: carteaprinposta@bookiseala.ro, împreună cu o scurtă biografie. Te vom contacta în curând, dacă eşti de acord cu termenii şi condiţiile noastre.

Costurile sunt mult mai mici decât în tipografii.
70 de Euro + TVA pentru cele şapte formate digitale,
100 de Euro+ TVA, tehnoredactarea.
50 de Euro+ TVA, coperta. 
Mentenanţa pe site e gratuită timp de doi ani de zile. Îţi vom asigura promovarea pe reţelele şi grupurile noastre sociale. 
Dacă îndeplineşti condiţiile şi eşti de acord cu preţurile afişate, vei primi un contract de drepturile de autor, prin care ţi se garantează un venit de 15% din preţul afişat al cărţii (fără TVA), din care se vor scădea taxele şi impozitele aferente. După semnarea contractului vei primi factura electronică, precum şi ISBN-ul. În termen de 14 zile de la efectuarea plăţii şi acordarea Bunului de Tipar editurii WID –Buchiseala.ro, cartea ta va fi disponibilă pe toate suporturile electronice.

SUPORT TIPĂRIT

În cazul în care doreşti să ai şi cărţi tipărite pe suport de hârtie, îţi putem facilita şi acest lucru prin noua tehnică a printului la cerere. Preţurile diferă în funcţie de numărul de pagini, coperta cartonată sau nu. În funcţie de cerere îţi putem facilita şi acest lucru.

Exemplu: 160-200 de pagini, hârtie de 80 de grame, copertă simplă, tiraj 100 de exemplare 600 de Euro plus TVA.